Memoria colectivă – recuperată prin intermediul poveștilor digitale la biblioteca publică

Prin intermediul poveștilor digitale, manieră de lucru propusă de proiectul Agora Culturală @ Biblioteca Ta, fiecare participant – ca membru al comunității – este încurajat să devină autr de conținut digital original. Cu îndrumarea bibliotecarilor trainer, utilizatorii serviciilor de bibliotecă au ocazia să realizeze propria poveste pe bază de testimoniale, video sau fotografii despre valorile culturale proprii, despre profesie, hobby-uri sau experiențe relevante din viața personală. Ulterior, grație tehnologiei moderne,  aceste poveștiși pot fi împărtășite lumii prin intermediul comunicării online.

Dincolo de valoarea patrimonială a memoriei collective salvate de la uitare prin tehnica Digital Storytelling, valoarea adăugată este adusă de imagini (în formă scanată sau fotografiată) ale documentelor ori ale obiectelor cu valoare istorică pentru familiile respective, fotografii  de epocă, imagini ale lăcașelor de cult, ale instituțiilor, ale prăvăliilor de etc.

De asemenea, un plus de valoare al materialelor realizate pot fi imaginile cu ziare sau alte publicații ale minorităților etnice, cărți vechi sau manuale în limbile minorităților etnice și cărți poștale cu Brăila de la începutul secolului și până în prezent.

Prin  implicarea în atelierele Agora Culturală participanții au acces la expertiza internațională a mentorilor și partenerilor, la networking de calitate, la tehnologie de ultimă oră și beneficiază totodată de expunere și vizibilitate prin intermediul portalului www.agoraculturala.ro.

Share Now

ago_ra

More Posts By ago_ra

Related Post

Leave us a reply