Poveștile Agora Culturală @ Biblioteca Ta – recompuse în piesa de teatru originală „În cuvintele tale”

Proiectul Agora Culturală @ Biblioteca Ta, inițiat de ANBPR și bibliotecile publice și susținut prin implicarea partenerilor Asociația Culturală REPLIKA și Jazzmontor AS Norvegia, a condus până acum la realizarea unei colecții de peste 900 de povești digitale despre diversitatea culturală a minorităților din România. Aceste povești, multe dintre ele cu un potențial dramatic deosebit, au devenit sursa de inspirație pentru realizarea unei piese de teatru originale, care va surprinde cele mai relevante aspecte ale peisajului cultural românesc, din perspectivă multietnică.
După selectarea celor mai captivante povești digitale și transpunerea lor într-un scenariu de teatru original, dincolo de spațiul bibliotecii, acolo unde poveștile de viață au fost recreate și transpuse în format digital, proiectul își propune să aducă aceste istorisiri pe scenă, să le dea noi valențe și o nouă voce cu ajutorul actorilor, scenariștilor, regizorilor, costumierilor, luminiștilor, cu alte cuvinte să le recompună într-o cheie artistică, prin intermediul teatrului
Piesa de teatru inspirată de poveștile minorităților reprezentative din România va fi itinerată în cele patru județe implicate în proiect: București, Cluj, Sibiu și Brăila, în coordonarea Asociației Culturale REPLIKA, partener al ANBPR în implementarea proiectului Agora Culturală @ Biblioteca Ta.
Spectacolul se va numi „În cuvintele tale” și va fi pus în scenă de o echipă de teatru profesionistă pe parcursul lunii februarie și respectiv martie, în cadrul evenimentului de închidere a proiectului. Premiera va avea loc la București, în prezența partenerilor, a celor care au fost la bibliotecă și și-au spus povestea și în prezența presei, într-o reprezentație specială în data de 23 februarie 2016, la Centrul de Teatru Educațional REPLIKA.
Până la finele lunii martie 2016, ANBPR va organiza împreună cu Asociația Culturală Replika un turneu al spectacolului „În cuvintele tale”, în regia lui Radu Apostol, dramaturgia fiind semnată de Peca Ștefan.
În curând, vom anunța și programul reprezentațiilor din țară. Până atunci vă invităm să vedeți câteva imagini din spectacolul surpriză sau vă invităm să urmăriți pagina de Facebook https://www.facebook.com/agoraculturala unde vom posta mai multe imagini de la repetiții.
Agora Culturală @ Biblioteca Ta este un proiect implementat de ANBPR în parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia și Asociaţia Culturală REPLIKA, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european (www.fonduri-diversitate.ro) în România.

Share Now

ago_ra

More Posts By ago_ra

Related Post

Leave us a reply