Daniela Rusu, Bibliotecar-Trainer

Corrdonator Departament Tipografie

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Trainer în cadrul Proiectului „Agora Culturală @ Biblioteca Ta”

“Poveștile digitale și proiectul „Agora Culturală @ Biblioteca Ta” m-au dus într-un univers despre care am tot auzit, dar nu știam exact despre ce este vorba, adică despre trainingul în Bibliotecă realizat de bibliotecari.

 

De la bun început a fost o provocare, cu foarte multe emoții și tot la fel de multă determinare să fiu la înălțimea așteptărilor. A fost dificil, dar nu imposibil. A fost dificil, deoarece prin natura serviciului meu nu sunt în conexiune cu marele public, eu lucrând în Tipografia Bibliotecii ASTRA, dar a fost posibil pentru că oamenii din jurul meu mi-au dat posibilitatea să-mi găsesc curajul și priceperea de a transmite corect și coerent informația de bază.

 

Am descoperit că, într-un proiect de asemenea proporții, pe lângă livrarea cursului și realizarea filmulețelor este la fel de importantă munca din „spatele spectacolului”: arhivare, raportare, transmiterea documentelor în timp util, grija ca toate formularele să fie completate corect și complet.

 

A fost un program alert, iar pentru mine, personal, a fost interesant felul în care am reușit să gestionez timpul, cu care nu sunt în cea mai bună relație, deoarece am multe lucruri de făcut într-un timp relativ scurt. Asta m-a ajutat să-mi fac ordine în lista cu priorități, alegând în primul rând ceea ce-mi este cu adevărat de folos prin ceea ce reușesc să fac pentru cei din jurul meu.

 

Îmi vine în minte piesa de teatru „În cuvintele tale” și seara minunată în care cei de la Replika au prezentat-o sibienilor la Teatrul Gong. Reacția oamenilor din sală mi-a dat de înțeles că efortul nu a fost în zadar, că minutele petrecute în sesiunile de curs și-au împlinit rostul.

 

A fost o experiență atât profesională, cât și personală care m-a ajutat să descopăr o nouă dimensiune a profesiei de bibliotecar.

 

Poveștile de viață m-au inspirat, oamenii pe care i-am descoperit m-au încurajat să merg mai departe și să-mi dezvolt calitățile de trainer.

 

Mulțumesc echipei Agora, colegi care s-au transformat, definit, în prieteni.

Și, uite așa, am trăit o poveste cu final fericit. Ne tragem sufletul și mergem mai departe.”

Share Now

ago_ra

More Posts By ago_ra

Related Post

Leave us a reply